ЕЖЕДНЕВНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА В ДЕСЕТ СТЪПКИ

Знаете ли как правилно да използвате козметиката си, за да постигнете перфектен резултат?

Вижте 10-те стъпки за ежедневна грижа, които позволяват на корейките да се радват на чудесен външен вид:

1. ПОЧИСТВАНЕ НА ГРИМА

Използвайте почистващо олио или друг продукт на маслена основа. Това премахва повърхностния слой нечистотии, грим и мъртва кожа и позволява на измиващото средство да си свърши работата по-ефективно.

2. ОТСТРАНЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОСТАТЪЦИ И ЗАМЪРСЯВАНИЯ

В помощ ве Ви бъде нежна почистваща пяна или гел на водна основа, които не съдържат натриев лаурет сулфат (SLS).

3. ЕКСФОЛИРАНЕ

Поне два пъти седмично ексфолирайте за гладка и сияйна кожа. Отстраняването на мъртвите клетки дава възможност на останалите продукти да направят магията си. Бъдете внимателни и не прекалявайте, ако имате чувствителна кожа.

4. НАНАСЯНЕ НА ТОНИК

Той хидратира кожата и балансира нивата на рН. Не забравяйте, че кожата Ви е като гъба – по-трудно е да я рехидратирате, когато е изсъхнала, отколкото когато вече е малко влажна.

5. НАНАСЯНЕ НА ЕСЕНЦИЯ

Често наричани “олекотени серуми”, есенциите имат специфична текстура, като формулата им е по-водниста, отколкото на серумите и ампулите. Те допълнително хидратират кожата и подпомагат нейното възстановяване и клетъчно хранене.

6. ТЕРАПИИ

Помислете за използването на бустери, серуми или ампули, които директно третират Вашите проблеми. Независимо дали са насочени към пигментация, бръчки, отпусната кожа, големи пори или акне, това е идеалната стъпка по пътя за перфектна кожа.

7. ШИЙТ МАСКИ

Ако есенциите са сърцето на корейската грижа за кожата, то шийт маските са нейната душа. Те са тих, медитативен и подхранващ кожата ритуал за постигане на максимален ефект. Използвайте поне веднъж или два пъти седмично или всеки ден, ако искате!

8. ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОКОЛООЧЕН КРЕМ

Кожата около очите Ви е тънка и деликатна, което означава, че трябва да я третирате като крехко цвете, каквото е. Кремът за очи осигурява на околоочната област допълнителна хидратация и защита. Нанасяйте с леко докосване, като никога не разтърквате!

9. НАНАСЯНЕ НА ОВЛАЖНИТЕЛ

Хидратацията е пътят за свежа и блестяща кожа, така че е важно да намерите овлажнител, подходящ за Вашата кожа. Налични под различни форми – емулсия, лосион, гел или крем, овлажнителите запечатват влагата, за да изпънат кожата и да изгладят всякакви фини линии.

10. СЛЪНЦЕЗАЩИТА

Дори ако излизате навън само за няколко минути, трябва да използвате слънцезащитни продукти. Това е най-лесният и най-ефективен начин за предотвратяване на преждевременно стареене на кожата! Нанасяйте всяка сутрин и повторно през целия ден, ако е необходимо. Важно е това да е последната Ви стъпка, за да може продуктът напълно да защити кожата Ви от ултравиолетовите лъчи, без да е разреден от предходните.

Интересни предложения за качествени КОРЕЙСКИ КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ може да намерите ТУК >>