ЗОДИИ И БИЛКИ, част 1

Знаете ли кои билки са най-полезни за Вашия зодиакален знак? Всеки от 12-те знака може да се възползва от предимствата на определени билки, които да го подпомогнат да се излекува, балансира и вдъхнови! Вижте какво може да ни предложи природната аптека съгласно личния ни зодиакален знак:

  1. Ако мислим за зодиака като за образец на тялото, първият знак – ОВЕН, представлява главата. Управляван от огнения Марс, представителите на тази зодия могат да бъдат безразсъдни и импулсивни, което води до случайни порязвания, изгаряния и опарвания, особено около лицето, очите и скалпа, което е уязвимата им зона. Ако сте родени под този знак, може да страдате от проблеми със синусите, от главоболие и мигрена. Вашите билки са розмарин, риган, сарсапарила, чесън и хрян.

 

  1. Придвижвайки се надолу по астрологичното тяло, стигаме до гърлото и областта на шията, включително хранопровода и ларинкса, слабите места на родени под знака на ТЕЛЕЦ. Управляван от Венера, този знак символизира красотата и плодородието. Представителите му често постигат признание в областта на изкуствата и имат красиви гласове, но са склонни да страдат от ларингит и проблеми с врата. Заради любовта си към комфорта и добрата храна, може да се наложи да следят за теглото си по-късно в живота, както и за проблеми с храносмилателния тракт. Билките на Телеца са мента, мащерка, сладник, девисил и ангелика.

 

  1. Следващата спирка по астрологичното тяло е БЛИЗНАЦИ. Знак, който представлява белите дробове, раменете и ръцете – уязвимите места за този двоен знак. Управлявани от Меркурий, Близнаците имат темперамент от живак, което често ги оставя в състояние на нервно изчерпване. Така че, всички вие Близнаци, уверете се, че получавате достатъчно сън. Близнаците често имат проблеми и с лигавиците. Билките, които могат да помагнат на този зодиакален знак са магданоза, женското биле, лавандулата, кима и копъра.

 

  1. Стигаме и до зоната на гръдния кош, предназначено за РАКА. Деликатните области на хората, родени под този знак, са гърдите, стомаха, черния дроб и нервната система. Като воден знак и управляван от Луната, чувствителният Рак може да бъде свръх-емоционален и да страда от коремни болки и нервни проблеми. Ако сте дете на Луната, трябва да се опитате да преодолеете склонността си да се тревожите, тъй като безпокойството причинява много здравословни проблеми. За щастие, природата осигурява билки за всяко заболяване, като най-добрите за Рака са дивия лук, ментата, магданоза, върбинката и орловите нокти.

 

  1. От астралогичното тяло ЛЪВЪТ управлява гръбначния стълб, сърцето и кръвообращението. Тъй като дългият гръбнак за Лъва е слабото му място, той често страда от мускулни болки в гърба. Лошото кръвообращение и високото кръвно налягане могат да окажат не добро влияние върху сърцето. С управляваща планета Слънце, Лъвовете обикновено са благословени с безгранична енергия и са склонни да се пренапрягат, така че трябва да се научат да живеят по-спокойно и да си почиват добре. Билките, които помагат на Лъва да поддържа формата си и да е здрав са ангеликата, пореча, розмарина и лайка.

 

  1. От астрологичното тяло за ДЕВА се отнася областта на корема, червата и нервната система. Управлявани от Меркурий, Девите може да изглеждат хладни и спокойни, но вътрешно често са напрегнати и тревожни. Тъй като те са големи перфекционисти, представителите на този зодиакален знак са склонни да се тревожат за себе си и за всички останали. Девите трябва да живеят спокоен, природосъобразен живот с изобилие от чист въздух и да се отпуснат с тихи, земни хобита като керамика или градинарство. Освен чувствителна нервна система, Девата често страда и от заболявания на храносмилателната система. Билките за тази деликатната зодия са копър, лавандула, чубрица, жълт кантарион и валериана.

Продължение >>