ХРАНА И ЗДРАВЕ

Древна поговорка гласи „Кажи ми с какво се храниш и аз ще ти кажа що за човек си“.

Със своите вкусни основни ястия, многобройни гарнитури и прекрасни десерти, корейската кухня се е развивала през вековете, запазвайки своите традиционни характеристики. С изобилието си на зеленчуци, риба и съставки с ниско съдържание на вредни мазнини, корейската храна е изключително здравословна. Древната практика за натурално ферментиране й придава плътен и характерен вкус, а преобладаването на сезонни зеленчуци я прави пълноценна и лесноусвояема. Характерни за корейската кухня са балансът и взаимодействието на петте основни цвята – синьо, червено, жълто, черно и бяло, както и тези на петте основни вкуса – лют, сладък, кисел, солен и горчив.

Хансик (корейското готварско изкуство) се основава на концепцията за хармония между човек и природа и води началото си от селската корейска кухня. Прост и непретенциозен, Хансик се готви с търпение, с много внимание и грижа. Наричан още „работа на чевръстите майчини пръсти“, той се състои от разнообразни хранителни супи и ястия от задушено месо, които задоволяват както стомаха, така и душата.


 В днешно време хората търсят разнообразие в храната си и различните национални кухни стават все по-популярни. В това отношение корейската кухня е предпочитан избор в цял свят, най-вече заради своята симбиоза между храна издраве. Нашата блог секция е достъпно средство за всеки, който би желал да се наслади и изследва прекрасните вкусове и ястия, които Хансик предлага. Включените в нея кулинарни рецепти и любопитни факти ще Ви дадат възможността да разширите  своята представата за корейския народ, култура и бит. А допълнителната здравна информация ще Ви позволи да се грижите по-добре за Вашето здраве.

Рецепти, полезна и любопитна информация за Вашето здраве >>