Korean Food “Kimbap”

 

‘Кимбап” – какво ли е това, че да стане име на ресторанта за корейска кухня във Варна?!  

Кимбап – буквално преведено от корейски означава ориз, завит в листо от водорасло. Кимбапът е една от най-популярните храни в Южна Корея. Това е храна за хората от всички възрасти. Това е храна за забързаното ежедневие на много работещи, това е храна за пикник с любимата/ят или с децата, това е ” храната за из път” на всеки турист, посетил Корея, това е храна за всеки студент, в края на месеца, това е най-популярната улична храна в страната на утринната свежест. Кимбап е цяла философия, съчетание на различни цветове и вкусове. Най-популярната форма е нарязаният на кръгчета кимбап, в който има различни съставки. Кимбапът навлиза в Южна Корея от Япония, по времето на окупацията и наподобява т. нар. маки суши, но най-важното нещо, с което се различава от японското суши е овкусяването на ориза със сусамово олио, вместо с оризов оцет. Кимбапът може да задоволи всеки вкус, защото може да бъде напълно вегански/вегетариански, но може да съдържа и нещо месно, за хората, които предпочитат месо. Другият вариант на кимбап е т.нар самгак кимбап, буквално преведено означава триъгълен кимбап. Този вариант е като сандвич с различен пълнеж, опакован като триъгълник, който много лесно се развива и яде. 

 

 

 

 

Ако вече огладняхте за корейска храна след всичката тази информация, можете да дойдете на място в Ресторант “Кимбап” и да опитате вариант по вашият вкус.
Очакваме ви всеки работен ден от 11:30 до 20:00 ч. и събота от 12:00 до 20:00 ч. на ул. “Драгоман” 28. Тел.за контакт: 089 565 2380 

Приятен апетит!