Традиция

Серията КОРЕАВИТА е вдъхновена от книгата Донгъй Богам, събрала в себе си дълголетната история и опит на корейската традиционна медицина. Призната за една от класиките на източната медицина, книгата през юли 2009 г. е включена в програмата на Юнеско “Световната памет”.

Ние съчетаваме мъдростта на хилядолетната източна медицина с модерния фармакологичен поглед към билките и гъбите, за да създадем продукти, които да влияят благотворно не само върху конкретни органи и системи, а и върху цялостното усещане за здраве и добро самочувствие.

За сухите си екстракти използваме най-висок клас РАСТИТЕЛНИ КАПСУЛИ  Vcaps® Plus HPMC на белгийския производител Capsulgel, част от швейцарската корпорация Lonza. Тези капсули са изградени само от два компонента –  HPMC и вода, без желатин, оцветители, захар, нишесте и алергени. Vcaps® Plus HPMC капсулите са влаго- и топлоустойчиви, със стабилна полимерна структура, която за разлика от желатина не позволява взаимодействие с алдехиди или с вложеното съдържание. Продуктите са веган и кашер сертифицирани. Капсулите са неутрално разтворими за по-бързо и постоянно разтваряне. Характеризират се с разпад за около 10-15 минути, независимо от pH на стомашното съдържание, което гарантира пълната усвояемост на активните вещества, без допълнително дразнене на стомашната лигавица.

ЛЕЧЕБНИТЕ ГЪБИ (ядливи висши базидиомицети) са използвани в народната медицина от древни времена.  Ценени са както заради хранителната им стойност, така и заради фармакологичните им свойства. Изолираните от тях вещества показват обещаващо имуностимулиращо, кардиоваскуларно и хипохолестеролемично, антивирусно, антибактериално, антипаразитно, хепатозащитно, антидиабетно и антитуморно действие. Освен че се характеризират с лесна усвояемост и липса на токсични вещества, основно тяхно предимство е възможността за комбиниран прием с медикаменти.

Поради балансираното си многообразие от биологично-активни вещества – β-глюкан полизахариди, гликопротеини, терпеноиди, лектини, микроелементи, витамини от групата В, меланини и др., днес от лечебните гъби се получават нови хранителни добавки и фармацевтични препарати, които се използват като адаптогени, имудомодулатори и терапевтици.

ЕКСТРАКТИТЕ ОТ ЛЕЧЕБНИ ГЪБИ, с които работим, са стандартизирани с високо съдържание на β-глюкани и тритерпени. За нас е важно да представим азиатския опит в серия от продукти, базирани на съвременните проучвания  и технологии. Затова използваме екстракти, а не просто изсушени и стрити на прах. В традиционната медицинска практика на Изтока гъбите се използват само в отвари, запарки и супи, а не сурова, изсушена и стрита на прах биомаса или под формата на тинктури. Биоактивните им вещества са „заключени“ зад хитиновите стени на клетките им. Ензимът хитаназа, необходим за разграждането им, не е особено активен в стомашната киселина на хората. За да се гарантира усвоямостта им в човешкия организъм, медицинските гъби трябва да минат през процес на екстрахиране. Неекстрахираните добавки са с ниска усвояемост и не могат да осигурят достатъчно количество от активните вещества. Освен това техният състав варира и дозировката е трудно определима.

Към КОРЕАВИТА ЕКСТРАКТИ >>