СИМБИОЗА МЕЖДУ ТРАДИЦИОННА И КОНВЕНЦИОНАЛНА МЕДИЦИНА

ВЪЗМОЖНА ЛИ Е ОФИЦИАЛНА ВРЪЗКА МЕЖДУ ТРАДИЦИОННАТА И КОНВЕНЦИОНАЛНАТА МЕДИЦИНА?

Да, оказва се, че е възможна. Традиционната корейска медицина е част от здравната система на Южна Корея, заедно със западната медицина, наричана още конвенционална.

Традиционната медицина е включена в здравното осигуряване на страната още през 1987 г. Към момента съществуват 12 специализирани университета, в които тя се изучава официално.

По статистика южнокорейското здравеопазване като качество е класирано като най-доброто в света. А удовлетворението от него е сред най-високите – страната е оценена като четвърта по ефективност на здравеопазването.

Дали това се дължи на връзката и взаимодействието между традиционната и конвенционалната медицина? Или е следствие на начина на живот и хранене, или на специфичния генофонд? Какъвто и да е отговора, моделът показва, че доказалите се през столетията традиции и методи на лечение могат да ни бъдат определено в полза!

Хранителните добавки КОРЕАВИТА са вдъхновени от корейската традиционна медицина, а рецептурите са взаимствани от книгата книгата “Донгъй Богам”, събрала в себе си дълголетната история и опит на Корея. Повече >>