ПОЛЗИТЕ ОТ КИМЧИ

ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ ЗА КИМЧИ?

Кимчи е (김치) е едно от основните традиционни ястия на корейската кухня. Представлява ферментирали зеленчуци, основно зеле (наподобява българското кисело зеле), но с много добавени подправки – лют червен пипер, джинджифил, чесън, лук. Ястието се консумира по всяко време на годината в Корея и е съставна част на всяко едно от трите ястия за деня.

ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ПОЛЗИ НА КИМЧИ

Кимчи се счита за една от най-здравословните храни, на която корейците дължат доброто си здравословно състояние и дълголетие. То помага при борбата с излишните килограми, подобрява метаболизма, регулира нивото на кръвната захар и понижава лошия холестерол. Някои проучвания показват, че кимчи има способността да намали риска от вирусни инфекции и да подобри имунитета.

Кимчито също така е богато на антиоксиданти и витамини, поради което се смята, че има потенциални качества и против стареене (намалява оксидативния стрес).

Ако сте любопитни и искате да опитате неповторимия вкус на кимчи и да се възползвате от неговите ползи, заповядайте в КОРЕЙСКИ РЕСТОРАНТ “КИМБАП”!