ПРОЛЕТНИ РУЛЦА с домашно приготвени кори

Китайска Нова Година наближава! Предлагаме Ви лесна и вкусна рецепта за ПРОЛЕТНИ РУЛЦА  с домашно приготвени кори – символ и пожелание за богатство и просперитет през новата година!
Необходими продукти за корите:
 • 200 г. брашно
 • 300 мл. вода
 • ½ с.л. сол
Необходими продукти за плънката:
 • Зеленчуци, пресни подправки, месо по избор
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА ПРОЛЕТНИ РУЛЦА с домашно приготвени кори:
 1. Смесете солта и брашното, и постепенно добавяйте водата като разбърквате.
 2. Бъркайте до отстраняване на всякакви бучки. Може да прецедите през фино сито.
 3. Подгответе тиган с незалепващо покритие. Загрейте го на слаб огън и с малка силиконова четка нанесете от тестото върху цялото дъно, за да се получи много фина кора. Може да нанесете няколко слоя. При необходимост може и предварително малко да намаслите тигана. Леко повишете температурата на котлона. За максимум 10 секунди кората побелява и е готова. Прехвърлете настрана. Добре е готовите кори да се покриват с кърпа, за да не изсъхват, което ги прави чупливи. Внимавайте обаче при тяхното отлепване една от друга, защото може да са леко залепнали. Не се отчайвайте ако не успеете от първия път! Експериментирайте! Най-важното е да откриете точната температура на Вашия котлон, при която да успявате да намажете дъното със сместа на фина кора и тя да не прегаря в последствие. Когато се усъвършенствате процедурата ще Ви отнема не повече от 10 минути!
 4. Почистете тигана с влажна кърпа и след това повторете процеса, докато направите цялото тесто на кори.
 5. Подгответе си за плънката продукти, които обичате – моркови, чушки, зеле, лук, пиле, скариди. Сгответе ги до готовност – задушени, пържени, варени.
 6. Сложете от плънката върху началото на една кора, подгънете навътре краищата на близките три страни и завийте на ролце към четвъртата. Нещо като навиването на спален чувал като не забравяте да подвивате страничните краища, за да не изпада плънката. Повтаря се до свършване на плънката или корите.
 7. Принципно пролетните рулца се пържат в маслена баня, но съвсем спокойно може да ги наредите в тава върху хартия за печене, да ги намаслите леко отгоре с малко мазнина и да ги приготвите на фурна до получаването на приятен златисто-кафяв цвят.
Лесно, бързо и здравословно! Да Ви е вкусно!